Η κα Κωνσταντίνα Χρίστου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια και ειδικεύεται στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, που σημαίνει ότι είναι εκπαιδευμένη σε διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και τεχνικές τις οποίες χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των ψυχοθεραπευτικών συνεδριών. Οι προσεγγίσεις και οι τεχνικές που χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν τη Γνωστική Συμπεριφοριστική Θεραπεία, την Πελατοκεντρική Θεραπεία και τη Θεωρία Δεσμού.

Έχει πτυχίο στη Ψυχολογία από το Suffolk University στη Βοστώνη των ΗΠΑ με ακαδημαϊκή διάκριση (CUM LAUDE). Όταν επέστρεψε στην Κύπρο εργάστηκε στην Κεντρική Επιτροπή για την Παρακολούθηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Αργότερα πήρε το Μεταπτυχιακό της στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία από το University of Derby στην Αγγλία.

Από το 2009 ιδιωτεύει διατηρώντας δικό της γραφείο και έχει εκτενή πείρα δουλεύοντας με ενήλικες, ζευγάρια και παιδιά σε διάφορους τομείς όπως Κατάθλιψη, Θέματα Σχέσεων, Πένθος, Αγχώδες Μετατραυματικό Σύνδρομο, Αγχωτικές Διαταραχές, Αυτοκαταστροφικές Τάσεις, Διατροφικές Διαταραχές, Διαχείριση Θυμού, Κατάχρηση Ουσιών/Εθισμός, Εργασία με θύματα βίας (λεκτικής, σωματικής, σεξουαλικής), Ψυχαναγκασμό, Κρίσεις Πανικού και Φοβίες.

Η κα Χρίστου είναι επίσης έμπειρη δουλεύοντας με άτομα με τραυματικές εμπειρίες αφού εργάστηκε και στη Μονάδα Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων προσφέροντας Ψυχοθεραπεία σε θύματα και σε μέλη των οικογενειών τους.

Για τρία χρόνια (2009 – 2012) υπήρξε μέλος της Ομάδας Εκπαιδευτών του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου όπου σχεδίαζε και οργάνωνε εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια για θέματα σχετικά με τους νέους.

Επίσης προσφέρει υπηρεσίες ως εκπαιδεύτρια ή/και συντονίστρια σε διάφορα σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και βιωματικά εργαστήρια και συνεργάζεται με Δήμους και διάφορους Οργανισμούς και Φορείς.

Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών (ΠΣΨΘ) και μέλος του Βρετανικού Συνδέσμου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP) – Αριθμός Μέλους: 591747, Κατηγορία Μέλους: MBACP.

Επίσης από το 2012 μέχρι το 2014 είχε δική της Ραδιοφωνική Εκπομπή με τίτλο «Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ» στο ραδιοφωνικό σταθμό O ΛΟΓΟΣ (101.1 FM). Ήταν ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή όπου παρουσιάζονταν διάφορα ψυχοκοινωνικά θέματα με ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές για τους ακροατές.

Άπό το 2009 παρουσιάζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως εμπειρογνώμονας, για συζήτηση διαφόρων ψυχοκοινωνικών θεμάτων.

Έχει γράψει άρθρα σε διάφορα περιοδικά όπως: «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ», «Football Roots», και «Άνθρωπος και Εργασία» (του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού).

Η κα Χρίστου είναι δραστήρια εθελοντής σε πολλούς Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς. Επίσης είναι η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του “Hope for Children – CRC Policy Center”.