Παρέχονται υπηρεσίες σε άτομα, ομάδες και ζευγάρια που χρειάζονται στήριξη σε θέματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

 • Αγχωτικές Διαταραχές
 • Κατάθλιψη
 • Κρίσεις Πανικού
 • Απώλεια – Πένθος
 • Αγχωτικό Μετατραυματικό Σύνδρομο (P.T.S.D.)
 • Διαχείριση Θυμού
 • Διατροφικές Διαταραχές
 • Ψυχαναγκασμό
 • Εμμονές
 • Φοβίες
 • Εθισμό
 • Αντιμετώπιση βίας (σωματική, σεξουαλική, λεκτική)

Ατομική Ψυχοθεραπεία
Ατομική ΨυχοθεραπείαΣτόχος της ατομικής ψυχοθεραπείας είναι να βοηθήσει το άτομο να αποκτήσει γνώση (για το τι συμβαίνει) και αυτογνωσία (τη δυνατότητα να καταλάβει τι συμβαίνει του ιδίου). Με την υποστήριξη του ψυχοθεραπευτή μπορεί κάποιος να εξωτερικεύσει σκέψεις και συναισθήματα που ίσως καταπιέζει ή που δεν μπορεί να μοιραστεί αλλού, βρίσκοντας έτσι διέξοδο και ανακούφιση. Μπορεί να ανακαλύψει ή να αναθεωρήσει την αντίληψη του για τον εαυτό του, το περιβάλλον του και τη ζωή γενικότερα. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους του και μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του.
Ψυχοθεραπεία για Ανηλίκους
Ψυχοθεραπεία για ΑνηλίκουςΗ διαδικασία συμπεριλαμβάνει και τους γονείς αναλόγως της ηλικίας του παιδιού. Κατ’ αρχάς η συνάντηση πρέπει να οριστεί από το γονέα/κηδεμόνα του ανηλίκου, δίνοντας έτσι τη συγκατάθεση του στο ψυχοθεραπευτή. Μετέπειτα αναλόγως της ηλικίας του παιδιού διαμορφώνονται οι συναντήσεις.
Οι θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για παιδιά μικρότερων ηλικιών προσομοιώνουν παιχνίδι, ενώ για μεγαλύτερα παιδιά είναι τέτοιες για να κρατούν το ενδιαφέρον τους και για να βοηθούν τα παιδιά να εκφράζονται άνετα.
Ψυχοθεραπεία Ζευγαριού
ΨυχοΘεραπεία ΖευγαριούΤο αντικείμενο της θεραπείας είναι η σχέση του ζευγαριού. Μέσω της ψυχοθεραπείας το ζευγάρι εστιάζεται στους τομείς της σχέσης τους οποίους θεωρεί προβληματικούς και που επιθυμεί να αλλάξει ή να βελτιώσει. Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις αγγίζουν αυτά τα αιτήματα και τους στόχους. Το ζευγάρι δουλεύει στην επικοινωνία και εμβαθύνει στην ικανότητα να ασκούν οι σύντροφοι ενεργητική ακρόαση καθώς και στην προσπάθεια να αναγνωρίσουν δικά τους προσωπικά θέματα που επηρεάζουν τη σχέση. Αυτό συνεπώς βοηθά στην επίλυση προβλημάτων και διαφορών.
Ομαδική Ψυχοθεραπεία – Ομάδες Στήριξης
Ομαδική Ψυχοθεραπεία – Ομάδες ΣτήριξηςΗ ομαδική θεραπεία βοηθά στο να μπορέσει να δει το άτομο ότι δεν είναι το μόνο που περνά άσχημες και δύσκολες καταστάσεις και πάνω από όλα υπάρχει συνειδητοποίηση ότι δεν είναι ανάγκη να περνά τις δυσκολίες μόνο του. Δίνεται στήριξη, κατανόηση, αποδοχή και εναλλακτικές λύσεις ακούγοντας τις εμπειρίες και εισηγήσεις των μελών της ομάδας. Έτσι τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις συναισθηματικές τους δυσκολίες και επιτυχάνουν την προσωπική τους ανάπτυξη κι αυτογνωσία.

Οι ομάδες διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο που οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να εκφράζονται ελεύθερα και με ειλικρίνεια, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Μέσω της ομαδικής θεραπείας υπάρχει ανατροφοδότηση από τα μέλη της ομάδας και από τον ειδικό – που λειτουργεί και ως συντονιστής της διαδικασίας και ως θεραπευτής.
Βιωματικά Εργαστήρια
Βιωματικά ΕργαστήριαΣτόχος είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους για επίλυση προβλημάτων με δημιουργικό και διαδραστικό τρόπο. Επίσης μπορούν να εμπλουτίσουν τις ικανότητες τους για κοινωνικοποίηση. Αυτό εφαρμόζεται μέσα από ευρηματικές και ενδιαφέρουσες τεχνικές που συμπεριλαμβάνουν τη δραματοποίηση ρόλων, τον εποικοδομητικό διάλογο και τη διαδικασία αξιολόγησης σκέψεων και καταστάσεων. Τα εργαστήρια συνήθως ολοκληρώνονται σε 5 – 6 συναντήσεις και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.
Διαλέξεις / Εκπαιδευτικά Σεμινάρια
Διαλέξεις / Εκπαιδευτικά ΣεμινάριαΤα σεμινάρια μπορεί να έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να απευθύνονται σε φοιτητές, εκπαιδευόμενους και επαγγελματίες. Μπορεί όμως απλά να απευθύνονται σε κάθε άτομο από άλλες κοινωνικές ομάδες που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Καλύπτουν ποικίλα θέματα που σχετίζονται με τη ψυχοθεραπεία και τη ψυχολογία του ανθρώπου (ενηλίκων και παιδιών) και των διαπροσωπικών σχέσεων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εμπειρικό επίπεδο. Η κα Κωνσταντίνα Χρίστου είναι στη διάθεση οποιονδήποτε κυβερνητικών και μη-κυβερνητικών φορέων, οργανώσεων ή οργανισμών, καθώς και σε άλλους επαγγελματίες για να διοργανώσουν σε συνεργασία διαλέξεις και σεμινάρια.